آخرین اخبار
کد مطلب: 78207
چه کساني با تحريم، «کاسبي» مي کنند؟
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 836
 شايد بد نباشد بدانيم که کاسب تحريم واقعي و حقيقي کيست و چه کساني تلاش کردند تا با ايجاد فضاي سياه از اوضاع داخلي ايران در عرصه بين‌المللي، زمينه را براي اعمال تحريم‌هاي بيشتر عليه ايران فراهم کردند و از اين طريق تلاش کردند تا به اهداف خاص خود را پيگيري کنند و منافع سياسي جناح افراطي اصلاحات را تامين کنند. 
 
 
فشار از بيرون؛ چانه‌زني از درون
 
جريان موسوم به اصلاحات در دوراني که سکان هدايت قوه مجريه را برعهده داشت، از هيچ تلاش براي تغيير ساختار حکومتي جمهوري اسلامي ايران دريغ نکرد و در اين زمينه هم هيچ ابايي نداشت تا از کشورهاي خارجي هم کمک دريافت کند و با استفاده از اعمال فشارهاي جهاني عليه کشورمان، مسئولان ارشد نظام را به پيروي از خواسته‌هاي آنان وادار کند. 
 
آش اين استراتژي آنقدر شور شد که تئوريسين‌هاي اين جريان صراحتا از رويکرد «فشار از بيرون؛ چانه‌زني از درون» سخن گفتند و با سفرهاي متعدد خارجي و برگزاري نشست‌هاي پرسروصدا در کشورهاي اروپايي و ايالات متحده (نظير آنچيزي که در کنفرانس برلين با حضور جمعي از اين افراد رخ داد)، اين تئوري را پياده‌سازي کردند. 
 
اين روند تا جايي پيش رفت که در حوالي سال ???? مساله «خروج از حاکميت» از سوي اين افراد و سران جريان اصلاحات در دستور کار قرار گرفت و استراتژي استفاده از فشار خارجي براي پيشبرد اهداف سياسي در داخل کشور، به طور علني و عريان نمايان شد تا اينکه با برگزاري انتخابات رياست جمهوري در سال ???? و پيروزي غيرمنتظره محمود احمدي‌نژاد، اين رويکرد شکست خورد و به طور موقت متوقف شد. 
 
فتنه‌گران و جاده‌ صاف‌کني براي خارجي‌ها
 
حوادث سال ???? و فتنه‌اي که در پي دروغ بزرگ تقلب شکل گرفت، مجددا زمينه را براي احياي سناريوي فشار از بيرون فراهم کرد و بازار نامه‌نگاري از سوي برخي انجمن‌ها و نهادهاي جعلي و خودساخته به مراجع بين‌المللي به منظور محکوم کردن جمهوري اسلامي ايران حسابي داغ شد. 
 
 «نمايندگان کانون ايران قلم»، «انجمن معلمان ايران»، انجمن قلم ايران «،» ديده‌بان حقوق بشر در ايران «،» کمپين يک ميليون امضا «،» مادران داغدار پارک لاله «،» انجمن حقوق دانشجو «،» دفتر تحکيم وحدت طيف علامه «،» انجمن استادان دانشگاه «و... تنها بخشي از صد‌ها گروه و انجمن و نهاد مجهول‌الهويه‌اي بودند که در جريان حوادث سال ?? به طور قارچ‌گونه پيدا شدند و اقدام به ارسال نامه‌هاي متعدد به نهادهاي جهاني نظير سازمان ملل، عفو بين‌الملل، ديده‌بان حقوق بشر، خبرنگاران بدون مرز و غيره کردند که همين نامه‌ها سبب شد تا يک اجماع جهاني عليه ايران به وجود بيايد و زمينه براي اعمال فشارهاي اقتصادي و تحريم‌هاي گسترده اقتصادي و اجتماعي فراهم شد. 
 
اين روند تا ? دي ?? و راهپيمايي تاريخي مردم ادامه داشت؛ تا جايي که دشمنان خارجي ايران متوجه شدند که ديگر کاري از دست نيروهاي داخلي فتنه ساخته نيست و بايد اين روند تغيير کند. 
 
در همين زمان بود که رسما استراتژي آنان تغيير پيدا کرد و مسير بعدي تقابل با جمهوري اسلامي ايران را بر مبناي اعمال گسترده فشار خارجي قرار دادند؛ فشارهايي که با وضع تحريم‌هاي گسترده و جديد اقتصادي و سياسي صورت گرفت. از اينجا به بعد بود که جريان افراطي اصلاحات هم» هورا کشيدن «براي افزايش حجم تحريم‌ها به ايران را در دستور کار خود قرار داد و به بهانه مخالفت با حمله نظامي، خواستار افزايش تحريم‌ها و فلج شدن اقتصاد کشور شدند. 
 
کاسبي با تحريم در تبليغات انتخاباتي
 
در جريان تبليغات انتخابات رياست جمهوري يازدهم، مساله تحريم‌ها و بيان اين مساله که دولت قبلي باعث وضع تحريم‌هاي شديد و نهايتا ضربه به اقتصاد کشور شده و يک دولت عاقل اصلاح‌طلب مي‌تواند زمينه را براي رفع تحريم‌ها فراهم کند، به رويکرد اصلي تبليغاتي جريان اصلاحات و کارگزاران تبديل شد. 
 
به جز سعيد جليلي و غلامعلي حدادعادل، تقريبا تمامي کانديدا‌ها تلاش کردند تا از نمد تحريم‌ها، کلاهي براي خود و ستاد انتخاباتيشان ببافند. دامنه اين تبليغات تا جايي پيش رفت که بسياري از رسانه‌هاي خارجي صراحتا اعلام کردند که تحريم‌هاي اقتصادي بالاخره نتيجه لازم را به دست آورد و اکنون در ايران همه به دنبال خلاصي از تحريم به هر قيمت ممکن هستند. برخي از تحليل‌گران سياسي در داخل کشور هم بازگشت جريان کارگزاران و اصلاحات به قوه مجريه و در دست گرفتن دولت را نتيجه کاسبي تحريم‌هاي اقتصادي معرفي کردند. 
 
حتي پس از انتخابات رياست جمهوري و پيروزي دکتر حسن روحاني، رئيس‌جمهور ايالات متحده روي کار آمدن وي را نتيجه اثربخشي تحريم‌ها عليه ايران عنوان کرد. باراک اوباما هفتم دسامبر در ميان گروهي از حاميان اسرائيل گفت: «روي کار آمدن روحاني به اين معني نيست که بايد به او اعتماد کنيم؛ چرا که تحريم‌هاي غرب عليه ايران موجب انتخاب ريس جمهور جديد در ايران شد. روشن است که حسن روحاني هم جزئي از نظام ايران است و به نظرم بايد فرض کنيم که ايدئولوژي او هم خصومت با آمريکا و اسرائيل است ولي او همچنين ميل مردم ايران به تغيير جهت را نمايندگي مي‌کند و نبايد اين تغيير را که مردم ايران مي‌خواهند با جهان تعامل کنند، دست‌کم بگيريم يا رد کنيم.» 
 
چه کسي «کاسب تحريم» است؟ 
 
نگاهي به همه آنچه بيان شد، نشان مي‌دهد که برخلاف چيزي که اين روز‌ها در ادبيات سياسي کشور جاريست و بسياري از مقامات دولتي و رسانه‌هاي نزديک به جريان اصلاحات و کارگزاران از آن‌ها استفاده مي‌کنند، کاسب اصلي تحريم‌ها نه منتقدين دولت که اتفاقا کساني هستند که در زمره حاميان دولت قرار دارند و به دنبال بهره‌برداري سياسي از اين مساله هستند. 
 
پرداختن ديوانه‌وار و بي‌سابقه به ماجراي» بابک زنجاني «از سوي رسانه‌هاي خاص، فارغ از لزوم برخورد با فساد اين پرونده، نشان مي‌دهد که اين جريان اساسا با هرگونه روش دور زدن تحريم‌ها نيز مخالف است و به دنبال نشان دادن تاثير تحريم‌ها بر روي وضعيت زندگي مردم کشور است؛ مساله‌اي که هفته گذشته از سوي يکي از سايت‌هاي نزديک به معاون مطبوعاتي وزارت ارشاد هم بيان شد و موضوع توزيع آشفته سبد کالا در ميان مردم، حربه شخص رئيس‌جمهور براي نمايش در برابر ديدگان نمايندگان گروه ?+? عنوان شده بود. 
 
به نظر مي‌رسد اکنون بهتر مي‌توان درباره کاسبين تحريم سخن گفت؛ افرادي که حيات خود را با اتصال به غرب و اعمال فشار از طريق آنان بر جمهوري اسلامي ايران جستجو مي‌کنند و اگر همواره از بحران و خطر در کشور سخن نگويند، روزشان شب نمي‌شود. نگاهي به آنچه در اين ماه‌ها از سوي رسانه‌هاي خاص و مسئولين دولتي بيان شده، ما را در يافتن مصداق حقيقي» کاسب تحريم «راهنمايي خواهد کرد.
 منبع : رجا نيوز
 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس